diumenge, 6 de setembre de 2009

UNA NOVA INCÒGNITA


D'aquí a pocs dies tres edificis "de sempre" d'Arbúcies aniran a terra sense saber exactament què passarà amb un solar més que considerable al principal carrer d'Arbúcies. Mentida. Sabem què passarà! Un aparcament en superfície (de sorra?) per quinze vehicles (zona blava?).

La Fonda Ayats, i dos edificis annexes de principis del segle XX i que havien estat utilitzats com l'economat de ca l'Ayats primerament, i després com una sala de màquines recreatives, aniran a terra. Els edificis no havien permès mai la construcció d'una vorera "com cal" al darrer tram del carrer Castell dificultant el pas de vianants i cotxes en un tram molt usat per alumnes de les escoles d'Arbúcies.

L'aterrament és necessari.

Però l'aterrament per si sol no soluciona tots els problemes; és més, n'afegeix! D'una banda, l'enderroc no permetrà per si sol ampliar la vorera del Castell (si no s'hi fan obres considerables). De l'altra, l'enderroc crearà un important ESBORNAC a la Carretera.

La situació econòmica, principalment la immobiliària, i les importants cessions de sòl fan pràcticament impossible que en els propers anys veiem moviments a l'antiga Fonda Ayats. Podrà Arbúcies suportar que el principal carrer de la vila, l'arteria comercial i la nostra façana pública quedi sotragada amb un aparcament en superfícies trencant tota continuitat urbana? Tothom té el cap l'estat curiós de les naus de Ca l'Ayats...

L'Ajuntament segurament no ha escollit el millor moment per aterrar la Fonda Ayats. I ho fa sense cap projecte al darrera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada