dilluns, 14 de setembre del 2009

DIFERENTS BARES DE MEDIR PER DIFERENTS IDEOLOGIES


Ahir vaig ser a Arenys! La mateixa pensada que vaig tenir la tingueren centenars de catalans i catalanes que hi vàrem acudir pensant que teníem a l'abast una jornada històrica.

Des d'Arbúcies, vàrem pensar que atençar-nos fins a Sant Celoni i saltar cap Arenys de Munt a través de Vallgorguina seria la millor ruta, la menys transitada i la més assequible (en tots els sentits!). Poc abans d'arribar a Arenys un control policial parava cotxe per cotxe i després de les dues preguntes de rigor ens varen deixar passar sense més.

L'ambient festiu, la il·lusió que es respirava i les possibilitats de cridar allò que pensem sense sentir-se cohibits, estranys i contents de veure la quantitat de catalans que compartíem un destí ens va reconfortar! La paraula és convivència, tranquilitat, expressió democràtica en un, malauradament, divertimento que, segons la meva opinió, no tindrà més transcendència que la fogorada del moment.

En tot cas, un exercici clar de llibertat democràtica.

La nota negativa la varen protagonitzar seguidors de la Falange que acudiren buscant raons, provocan i insultant. Amb actitud amenaçadora. Una manifestació que si que atempta contra els principis constitucionals de respecte, estat democràtic, llibertat d'opinió i expressió d'una ideologia que si ha demostrat alguna cosa és la barbarie i la intolerància.

Flac favor ha fet la justícia espanyola a la cultura democràtica d'aquest país.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada