dimecres, 31 de març del 2010

COHERÈNCIA


Abans de començar, dir que la vida ens ha ensenyat a què mai podem afirmar d'aquesta aigua no en beure! No en va, una altra frase feta, rectificar és de savis, ens mostra que, de vegades, el camí inicial no és el correcte.
En un moment en què des de diversos reclamem la necessitat de regeneració política, la coherència es pot convertir en una de les millors virtuts de la política. La coherència ajudarà, sense cap mena de dubte, a la ciutadania a acostar-se a la política ja que aporta tranquil·litat, continuïtat i, per tant, confiança i seguretat!
Si un partit o candidatura fa d'un tema bandera de la seva política municipal durant anys, com a mínim, a la ciutadania li costa compendre un canvi copernicà de rumb. Aquesta és l'aposta que féu ERC d'Arbúcies defensant, contra corrent, el traspàs de la gestió recaptatòria al Consell Comarcal de la Selva, no es pot fer marxa enrere set anys després de la seva instauració.
Així és com, la política, no guanyarà adeptes! Ans el contari, ens en fa defugir.

n

2 comentaris:

  1. Quim,

    Gràcies per valorar positivament la desició de traspassar el servei de recaptació executiva i parcialment la recaptació voluntària ara fa set anys. Durant molts anys grups com ara el de CiU defensaven la necessitat d'un servei professionalitzat que posés aturador a una situació, segons ells, "inconcebible en un ajuntament de la paralització/incapacitat per part de l'equip de la CUPA de realitzar la recaptació executiva".

    ERC no ha fet marxa enrere. Ans al contrari, és coherent i per això ha sotmès a estudi l'evolució d'aquests 7 anys en la recaptació, i la situació de la recaptació executiva s'ha millorat molt, i s'ha compromès a denunciar abans del mes de setembre el conveni per tal de trobar la millor solució de futur, amb els millors criteris d'eficiència i eficàcia que necessita el servei d'Arbúcies l'any 2011. Els arbuciencs i arbucienques no entendrien que el canvi es fes amb menys qualitat o amb més cost. Aquesta ha de ser la postura de tot govern, que dins un context de crisi, ha de revisar quins són els costos dels serveis que s'ofereixen i optimitzar-los.

    La política no guanya adeptes quan s'usa la demagogia (veritats a mitges). A alguns els hi va bé en el curt termini però el mig i llarg sempre posen les coses al seu lloc.

    ResponElimina
  2. Tomàs,
    En primer lloc, dir-te que m'ha agradat veure el post.
    En segon lloc, reconèixer la feina ben feta és de justícia.
    En tercer lloc, l'anàlisi parteix d'un compromís, tèoricament, acordat entre el PSC, ERC i CUPA que diu (està publicat al blog de CUPA) "Denunciar abans del mes de setembre el conveni del servei de recaptació que te amb el Consell Comarcal, amb la intenció de recuperar la recaptació en voluntària per l'exercici 2011". És bastant clar, recuperar la recaptació.
    Segueixo pensant, com Aristòtil, que la política és l'ofici més noble perquè persegueix l'interès general! La resta són escorrialles! Ànims i endavant...

    ResponElimina