dimarts, 13 d’octubre del 2009

ESPAIS SENSE HORARI NI CALENDARI

Si una cosa ajuda a fer un urbanisme de qualitat és, sense cap mena de dubte, els espais públics. La forma en què les administracions sàpiguen cuidar-los però també dinamitzar-los és clau per crear xarxes socials.

Malauradament, a Arbúcies aquesta màxima no sempre s'hi ha estilat. Encara avui, malgrat els tímids avenços fets en molts aspectes, tenim un seguit de parcs i jardins completament desaprofitats i que, fins i tot ratllen un abandonament paupèrrim.

El cas més flagrant és el de la plaça de la Pau. La possibilitat de situar una plaça de grans dimensions en un interior d'illa al bell mig de la vila fou possible gràcies a la construcció d'un seguit de blocs a la Carretera Nova. A més a més, l'interior d'illa tenia l'avantatge de connectar dues de les principals artèries, la Carretera Nova i la Carretera en un dels seus punts més centrals. Avui, la plaça segueix essent un mar de formigó i els accessos són els magatzems d'un bar proper.

La solució de la plaça de la Pau passa per una ràpida intervenció i alhora d'una urgent dinamització d'un espai públic en una zona immillorable. A més a més, ha d'esdevenir un nou "sorgidor"; és a dir, un element que augmenti la connectivitat entre aquests dos carrers d'Arbúcies.

Aquest cas no és un únic a Arbúcies. L'abandonament prolongat també és el cas dels jardins dels Arboçossos o del parc Lluís Companys. En el primer cas, les llargues obres que s'hi realitzen ha sotmès, a un dels parc més bonics d'Arbúcies, en un estat deplorable. En el segon cas, el parc de Lluís Companys no deixa de ser un paratge de males herbes amb una escassa funció social.

L'abandonament dels espais públics hauria de ser una de les principals prioritats a resoldre per part de qualsevol consistori. L'ocupació d'aquests espais és clau per una societat integrada ja que els parcs i els jardins per si sols, poc valor tenen a part de l'estètic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada