dimecres, 28 d’octubre del 2009

SOS A LA SUÏSSA CATALANA

En un número de la revista local Perxada de no fa pas gaires anys, un article evocava el nom de la Suïssa catalana. Així era com, en determinats cercles de la burgesia barcelonina i de la rica menestralia catalana es coneixia la vall d'Arbúcies. Un espai idíl·lic, de natura desbordant que féu acostar a molts barcelonins a la nostra vila amb ganes de descansar i prendre les aigües.

Arran d'aquest, començaran a sorgir un seguit d'instal·lacions hoteleres moltes de les quals han perviscut fins els nostres dies allotjant any rere any estiuejants barcelonins molts dels quals venir a Arbúcies era un hàbit estieunc inel·ludible.

El primer a tancar va ser la Fonda Ayats, després tancaren la Fonda Reus i l'Hostal Castell, no fa gaires mesos ho va fer l'Hotel Parc i ara, segons tot indica, es tancarà l'Hotel Montsoliu. Tot plegat, ens fa aixecar un crit d'alerta al sector turístic arbucienc. Uns tancaments que no s'han vist recompensats per l'obertura de noves instal·lacions hoteleres.

No fa gaires mesos, el llavors cap de llista del PSC publicava al Diari de Girona publicava un article que, sota el títol El turisme a la Selva interior, un recurs estratègic, ressaltava les possibilitats turístiques de la comarca. Avui, Arbúcies ha perdut cinc instal·lacions hoteleres tot i que el PSC és al govern municipal.

La necessitat de dissenyar un nou calendari firal, una nova xarxa d'allotjaments turístics que permeti desenvolupar un sector econòmic en un moment de crisi de l'altre sector tradicional a Arbúcies, el metal·lúrgic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada